Урядовці України і Аргентини обговорили розширення співпраці

 Урядовці України і Аргентини обговорили розширення співпраці
14 мая 2024

Україна й Аргентина обговорюють можливості поглиблення співпраці у низці стратегічних галузей. Про це йшлося під час зустрічі української делегації на чолі з першим віцепрем’єр-міністром - міністром економіки України Юлією Свириденко з міністром закордонних справ, міжнародної торгівлі та віросповідань Аргентини Діаною Мондіно, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За словами Свириденко, однією з ключових тем зустрічі було обговорення можливостей для поглиблення співпраці у сфері оборони - створення спільних оборонних підприємств, закупівля артилерійських боєприпасів і пороху, й навіть інвестиції в аргентинські компанії, які виробляють зброю.

Також було порушено питання про систематичні обстріли Росією української енергетичної інфраструктури та можливостей для допомоги у її відновленні з боку Аргентини.

"Наші системи частково схожі, тому Аргентина може допомогти Україні деякими запчастинами", - зазначила перший віцепрем’єр.

На зустрічі також йшлося про те, що Росія систематично продовжує знищувати інфраструктуру зберігання української агропродукції.

"Як наслідок таких обстрілів, у нашої країни виникла потреба в обладнанні для тимчасового зберігання зерна, зокрема, в силосних мішках, виробництвом яких славиться Аргентина. Тому ми запросили аргентинські компанії долучитися до інвестиційних проєктів в Україні у сфері сільського господарства. Також ми сподіваємося збільшити торгівлю сільськогосподарськими товарами, включаючи експорт українських азотних добрив до Аргентини", - заявила Свириденко.

Нагадаємо, Аргентина передала ЗСУ гелікоптери Мі-17, які придбала у РФ.

Також повідомлялося, що президент Аргентини Хав'єр Мілей планує відвідати Україну та зустрітися з українським колегою Володимиром Зеленським.<

Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~5vhsJ