Україна повернула з Росії 6-річну доньку захисників Маріуполя

Україна повернула з Росії 6-річну доньку захисників Маріуполя
17 мая 2023

В Україну з Росії вдалось повернути шестирічну дівчинку, батьки якої тривалий час перебували у російському полоні. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець у Facebook в середу, 17 травня.
 
"У дітей має бути щасливе майбутнє! В українських дітей щасливим воно може бути тільки зі своєю родиною на рідній землі. І нещодавно це сталося з дівчинкою Анною-Марією, яку силами нашого Офісу вдалося повернути в Україну з території РФ", - написав він.
 
Дитина повернулася до батьків, які тривалий час перебували у російському полоні. Матір і батько - військові, які потрапили в полон у рідному місті Маріуполі, захищаючи його від російських загарбників.
 
"Після визволення з полону мама дівчинки звернулася в Офіс уповноваженого з проханням посприяти у поверненні її доньки. Завдяки взаємодії уповноважених України та РФ працівникам секретаріату українського омбудсмена вдалося повернути маленьку українку додому", - наголосив Лубінець.
 
За його словами, нині сім’я у повному складі перебуває в Україні та щаслива, що вдалося возз’єднатися.

Дивіться фото: Україна повернула з Росії 6-річну доньку захисників Маріуполя



Раніше повідомлялося, що депортованих з тимчасово захоплених територій України дітей російські окупанти утримують у понад 70 таборах у Росії. 

Нагадаємо, у квітні Україна провела рятувальну місію та повернула додому 24 дитини з Херсонської області. 
Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~ol7d8