У РФ суд заочно арештував кінопродюсера Роднянського

У РФ суд заочно арештував кінопродюсера Роднянського
17 мая 2023

Басманний районний суд Москви виніс рішення про заочний арешт кінопродюсера Олександра Роднянського та російського режисера і драматурга Івана Вирипаєва у справах про поширення "фейків" про армію. Про це повідомляє Медіазона з посиланням на картки справ на сайті суду.

Засідання суду відбулися  27 квітня, але рішення опублікували лише 17 травня.

Зазначається, що арешт Роднянського був оскаржений 28 квітня. Рішення у справі Вирипаєва набрало чинності 3 травня. Крім того, МВС РФ оголосило Вирипаєва у федеральний розшук.

"Мене й одного з найкращих російських драматургів та режисерів заарештували за те, що ми говорили правду про війну. Називали все своїми словами. А не брехливими бюрократичними конструкціями. Війну - війною. Воєнні злочини - воєнними злочинами. Агресію Росії - агресією Росії. Жодних СВО, "напади НАТО", "порятунку росіян"", - прокоментував Роднянський свій "арешт".

Олександр Роднянський є засновником телекомпанії 1+1, був одним із найвпливовіших діячів російського кіно. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Роднянський виїхав із Росії. У жовтні 2022 року Міністерство юстиції РФ оголосило його "іноземним агентом.

Іван Вирипаєв уже кілька років живе та працює у Варшаві, донедавна він залишався одним із найпопулярніших драматургів у Росії.

Нагадаємо, популярного російського актора Артура Смольянінова, який виступив проти війни в Україні, визнали "іноземним агентом".

Раніше повідомлялося, що співачка Алла Пугачова попросила міністерство юстиції Росії оголосити її "іноагентом" слідом за чоловіком Максимом Галкіним.

 <

Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~RjFna