Президент Латвії озвучив, якою бачить архітектуру безпеки НАТО

Президент Латвії озвучив, якою бачить архітектуру безпеки НАТО
17 мая 2023
 
Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що весь світ має підтримувати Україну зараз, щоб після її перемоги у війні з РФ можна було б створити нову безпекову архітектуру. Про це він сказав під час спільної прес-конференції із Володимиром Зеленським.
 
"Весь вільний світ має зараз військово підтримувати Україну, і ми робимо все можливе, аби забезпечити, щоб вся зброя, яку пообіцяв Захід, була доставлена в Україну в найкоротші терміни", - зазначив президент Латвії.
 
За його словами, Україна повинна мати можливість перемогти у війні, і далі НАТО та Європа зможуть отримати нову архітектуру безпеки.
 
"Архітектура безпеки має бути не як раніше – з Росією, а проти Росії. Якщо РФ не змінить свою агресивну ідеологію, то вона залишатиметься протягом тривалого часу саме агресивною країною. І щоб змінити цю ідеологію, я думаю, на це знадобиться дуже тривалий час. Зараз йдеться не тільки про керівництво країни, але й більша частина російського суспільства пронизана колоніалістичною ідеологією", - заявив Левітс.
 
Він наголосив, що країни Заходу мають бути готовими до довгострокової архітектури безпеки, яка базується саме на військовому потенціалі всіх країн-членів НАТО.
 
За словами Левітса, після війни до них приєднається і Україна, яка стане однією з найпотужніших країн із військового потенціалу.
 
Нагадаємо, сьогодні президент Латвії перебуває з візитом в Україні.
 
Він заявив про підтримку мирного плану президента України Володимира Зеленського.
 
 
 
Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~44G3X