Бунт Пригожина. Онлайн

Бунт Пригожина. Онлайн
24 июня 2023

Пригожин звинуватив армію РФ у ракетному ударі по його табору та оголосив, що тепер має намір  "розбиратися" із керівництвом МО РФ. З цією метою він зняв свої сили з фронту та направив їх на територію Росію. Спершу "вагнерівці" зайшли в Ростов-на-Дону, а потім в Воронеж. Найманці мають намір дійти до Москви.

"Вагнерівці" почали воювати проти міноборони Росії: текстова трансляція

22:08 Власник ПВК Вагнер Євген Пригожин звинуватив Міноборони Росії в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер

00:22 Московське управління ФСБ увечері в п'ятницю, 23 червня, підняли по тривозі, а на трасі з Ростова-на-Дону до Москви ставлять блокпости. 

00:56 Колишній командувач об'єднаного угруповання військ в Україніросійський генерал Сергій Суровікін, якого вважали близьким до Євгена Пригожина, записав відеозвернення до ПВК Вагнер, в якому закликав їх зупинитися

02:37 Згодом, у ніч проти суботи, 24 червня, опублікував нове голосове повідомлення, в якому заявив, що його бійці перетнули держкордон РФ "у всіх місцях" і нині входять до Ростова.

07:59 Вибухи пролунали у Воронезькій області Росії. Згодом стало відомо, що гелікоптери ВКС РФ намагаються завдавати удару по підрозділу Вагнера в цьому регіоні. 

10:36 Голова правлячого російського режиму Володимир Путін вважає, що РФ "заколозазначив: том намагаються штовхати до поразки та капітуляції". Тому він пообіцяв, що заходи проти бунтівників "будуть жорсткими".

11:29 Представник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов зазначив: події, що нині відбуваються в Росії, - наслідок злочинної військової агресії правлячого режиму РФ.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов теж прокоментував цю ситуацію в РФ. За його словами, війна, яку розв'язала Російська Федерація проти України, закінчиться всередині самої країни-агресора.<

Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~8Dcb3