В Україні почнуть вирощувати бавовну

В Україні почнуть вирощувати бавовну
16 апреля 2024

Україна має стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, для переробки та забезпечення внутрішніх потреб. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький у рамках семінару Вирощування нішевих культур, повідомляє сайт Мінагрополітики.

"В Україні запропоновано створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області. Тому важливо ухвалити відповідний закон, що дозволив би завозити до України насіння бавовнику для розвитку галузі", - зазначив посадовець.

Учасники семінару обговорили технології вирощування бавовнику в Україні та ознайомилися з досвідом вирощування бавовнику підприємцями Туреччини й США.

У семінарі взяли участь народні депутати України, представники Міністерства стратегічних галузей промисловості, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державного агентства розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм, Одеської обласної військової адміністрації, наукових установ, міжнародні фахівці та агровиробники.

Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~JO3jc