ЄС виплатив Україні транш у 1,5 млрд евро

ЄС виплатив Україні транш у 1,5 млрд евро
24 апреля 2024

Євросоюз виділив Україні другий транш макрофінансової допомоги у межах програми Ukraine Facility в розмірі 1,5 млрд євро. Про це повідомила Єврокомісія у середу, 24 квітня.

Вказано, що загальною передумовою підтримки в межах Ukraine Facility є дотримання ефективних демократичних механізмів.

"Виплата здійснюється після позитивної оцінки Комісією узгоджених умов політики, пов’язаних із реформами у сфері судової системи, боротьби з відмиванням грошей, управління державними фінансами, бізнес-середовища та сільського господарства, а також вимог до звітності для забезпечення прозорого та ефективного використання кошти", – йдется у повідомленні.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що "Україна несе на своїх плечах важкий тягар для всіх нас"

"Додаткові 1,5 млрд євро, які ми виділяємо сьогодні, забезпечать Україні можливість продовжувати підтримувати державну владу та основні послуги для населення, в той час як вона буде давати відсіч агресору", – сказав вона.

Фон дер Ляєн додала, що ЄС тісно співпрацюватиме з українською владою, щоб забезпечити реалізацію плану реформ в Україні, який, як очікується, буде швидко погоджений Радою ЄС.

Нагадаємо, 20 березня Україна отримала перший транш від ЄС у 4,5 млрд євро в межах Ukraine Facility.

Раніше 1 лютого лідери ЄС на саміті у Брюсселі погодили програму підтримки України на 50 млрд євро під назвою Ukraine Facility. Вона розрахована на період 2024-2027 рр.

Передбачається, що надходження фінансування за Ukraine Facility залежатиме від виконання Києвом 100 квартальних індикаторів.<

Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~zg9P7