Росія різко збільшила нафтогазові доходи попри санкції - ЗМІ

Росія різко збільшила нафтогазові доходи попри санкції - ЗМІ
24 апреля 2024

Доходи Росії від продажу нафти та газу у квітні майже подвояться у річному обчисленні та становитимуть 14 млрд доларів завдяки зростанню цін. Про це повідомляє Reuters в середу, 24 квітня.
 
Прогнозований квітневий стрибок доходів від нафти в Росії у відсотковому відношенні перевищує 30% зростання, очікуваний за весь 2024 рік.
 
Розрахунки Reuters показують, що прогнозовані квітневі доходи Росії від нафти і газу становитимуть 1,292 трлн рублів (14 млрд доларів), що вище за 648 млрд рублів у квітні 2023 року і трохи нижче 1,308 трлн рублів минулого місяця.
 
Розрахунки засновані на даних галузевих джерел та офіційній статистиці видобутку, переробки та постачання нафти та газу на внутрішній та міжнародний ринки.
 
Загалом на 2024 рік уряд РФ заклав до бюджету федеральні доходи у розмірі 11,5 трлн рублів від продажу нафти і газу, що на 30% більше, ніж у 2023 році, і компенсує 24% спад минулого року через зниження цін на нафту та постраждалого від санкцій експорту газу.
 
Як відомо, після початку повномасштабної війни РФ проти України Захід запровадив численні санкції, спрямовані на обмеження доходів Росії від нафти та газу, які становлять близько третини федерального бюджету країни. Заходи також включають обмеження на закупівлю російської нафти, фінансові операції, а також обмеження ціни 60 доларів за барель.

Нагадаємо, Росія змогла швидко відремонтувати деякі з ключових нафтопереробних заводів, які зазнали ударів українських безпілотників.

З початку року вже було атаковано понад 13 російських НПЗ. Удари дронів призвели до найбільшого у році тижневого зростання ціни на нафту.

Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~nqm3y