РФ і Китай торгують міддю під виглядом брухту, щоб уникнути санкцій - ЗМІ

РФ і Китай торгують міддю під виглядом брухту, щоб уникнути санкцій - ЗМІ
15 апреля 2024
 
Російська мідна компанія (РМК) і китайські фірми ухиляються від податків і обходять наслідки західних санкцій, торгуючи новою мідною катанкою, замаскованою під брухт. Про це повідомляє Reuters в понеділок, 15 квітня.
 
За словами джерел видання, мідну катанку подрібнював посередник у віддаленому Сіньцзян-Уйгурському районі, щоб її важко було відрізнити від брухту, що давало змогу експортерам та імпортерам отримувати вигоду від різниці в тарифах, що застосовуються до брухту і нового металу.
 
У грудні 2023 року російське експортне мито на мідну катанку становило 7%, що нижче за 10%-ве мито на брухт. Імпорт мідної катанки в Китай оподатковується в розмірі 4%, а на імпорт російського брухту мито не поширюється.
 
Продажі нового металу, замаскованого під брухт, що почалися в грудні, відображаються в розбіжності між китайськими та російськими даними.
 
Дані китайської митниці свідчать про те, що з грудня Китай закупив значно більше мідного брухту в Росії, в той час, як російські дані, отримані Reuters від постачальника комерційних даних, свідчать про те, що обсяг брухту, що експортується до країни, яка є найбільшим торговим партнером, був незначним.
 
Раніше повідомлялося, що Китай почав захищати внутрішній ринок від російського вугілля, що ринув туди після введення європейського ембарго, і згортати роботу з компаніями, які потрапили під санкції США.

Китайська фірма закупила у РФ мідь із окупованого регіону України - ЗМІ
Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~k3MlF