На відновлення об'єктів після атаки РФ підуть місяці - ДТЕК

На відновлення об'єктів після атаки РФ підуть місяці - ДТЕК
27 марта 2024

На відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених в результаті останніх атак рашистів, знадобиться тривалий час - в деяких випадках "місяці і навіть більше". Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі Суспільного.

"Що стосується строків відновлення, то, на жаль, через такі системні і серйозні пошкодження говорити про швидке відновлення ми не можемо. Працює дуже багато людей над відновленням, але через масштаб руйнації відновлення буде займати навіть не тижні. Для деяких об'єктів це місяці і навіть більше", - сказав він.   

Сахарук пояснив, що таке обладнання як трансформатори, генератори та турбіни, не зберігається в запасі на складах, бо воно виготовляється зазвичай в єдиному екземплярі під конкретні потреби та об’єкти. Також є високотехнологічне устаткування, яке не виготовляється в Україні, і його потрібно шукати за кордоном.

"Тут потрібно консолідувати зараз зусилля всіх учасників процесу відновлення енергосистеми: енергокомпаній, міністерства і донорів, які надавали й надають допомогу, без яких розраховувати на повне відновлення буде вкрай важко", - зауважив він.

Нагадаємо, 22 березня рашисти здійснили наймасштабнішу атаку по енергетиці України. Після цього в енергохолдингу ДТЕК заявили про втрату майже половини потужностей.<

Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~ott7f