Зеленський прийняв главу Венеціанської комісії

Зеленський прийняв главу Венеціанської комісії
9 июня 2021
 
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 7 червня, провів зустріч з главою Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, повідомляє прес-служба ОП.
 
 
Президент подякував Букіккіо за консультативну допомогу Венеціанки щодо реформ.
 
"Спасибі вам і Венеціанській комісії за постійну підтримку України в розвитку антикорупційної системи та реформування судової гілки влади", - сказав він.
 
Зеленський розповів Букіккіо про останні законодавчі кроки, спрямовані на забезпечення верховенства права в Україні, включно з реформуванням органів судової влади, конституційного судочинства і подоланням корупції.
 
Він відзначив допомогу Венеціанської комісії під час кризи навколо Конституційного Суду.
 
Зеленський особливо відзначив важливу роль висновків Венеціанської комісії щодо нелегітимності так званого "кримського референдуму" в 2014 році і несумісності з міжнародним правом "включення" Криму до складу Росії. За його словами, принципова позиція комісії стала важливим елементом при формуванні в 2014 році міжнародної політики невизнання анексії Криму Росією.
 
Крім того, президент наголосив на важливості ініціативи Кримська платформа і консолідації зусиль міжнародної спільноти для повної деокупації Криму.
 
Зі свого боку Букіккіо високо оцінив бачення Зеленського щодо європейського майбутнього України та його прагнення побудувати ще більш демократичну і прозору державу.
 
Відзначимо, Венеціанська комісія підтримала посилення відповідальності за недостовірне декларування, схваливши законопроект Зеленського про тюремний термін за недостовірне декларування. Але сам президент України прийнятий парламентом законопроект ветував.
 
 
Источник:  ua.korrespondent.net
Короткая ссылка на новость: https://informer.com.ua:443/~bY7P6